Doprava zdarma při nákupu nad 3000 Kč. 

Průvodce nejlepšími víny České republiky 2020 - 2021

Průvodce nejlepšími víny České republiky 2020 - 2021

Průvodce nejlepšími víny České republiky 2020-2021Průvodce nejlepšími víny České republiky 2020 - 2021

Slyšeli jste už o aktuálním Průvodci nejlepšími víny České republiky 2020-2021? Ne? Tak to musíte napravit. Publikace, kterou má na svědomí Michal Šetka se svým autorským týmem vyhlášených sommelierů, hodnotí a doporučuje 875 vín od více než 150 vinařů a vinařských firem.

Průvodce není na knižním trhu žádnou novinkou, vychází pravidelně již od roku 2014. Jedná se tedy o etablovanou příručku, která nás seznamuje s aktuální produkcí vína na českém trhu. Hodnotiteli jsou výrazné osobnosti vinařského prostředí v čele s autorem projektu a šéfredaktorem časopisu Wine & Degustation Michalem Štětkou, dále se na publikaci podílí Ivo Dvořák, viceprezident Asociace sommelierů ČR, Jakub Přibyl, spolumajitel vinného baru Wine & Degu, a nejlepší český sommelier, Roman Novotný, hlavní sommelier pražského vinného baru Bokovka a v neposlední řadě Richard Süss, úspěšný dovozce vína z celého světa a hodnotitel Salonu vín ČR. Hodnocení vín je velmi složitou záležitostí, a proto je velkou devizou tohoto projektu právě sestavený plně profesionální tým hodnotitelů.

Průvodce nejlepšími vínyNejvyšším hodnocením produkce celého vinařství jsou tři hvězdičky (***), které znamenají, že vinařství má dlouhodobě vysokou úroveň a produkuje vynikající až excelentní vína. A my přicházíme se skvělou zprávou, produkci těch nejlepších vinařů jako je Sonberk, Gala, Sůkal, Fabig, Mikrosvín, Kadrnka nebo Springer najdete i na našem e-shopu vassommelier.cz.

V každé odrůdě je také vyhlášen vítěz v dané kategorii a my jsme pro vás připravili balíček právě těch nejlépe hodnocených vín. Máte se rozhodně na co těšit!

Rádi bychom vás také upozornili na nejlepší sestavenou kolekci vín, tedy vína, jež získala celkově nejvyšší počet bodů. Je to vinařství Milan Sůkal, jehož vína v hodnocení neklesla pod magickou hranici 90 bodů. Samozřejmě i velmi populární produkce Milana Sůkala na vás čeká na našem e-shopu.

A co byste měli určitě vědět? Koho jednoznačně doporučujeme a co by vám nemělo uniknout? Tradičně bodovalo vinařství Sonberk se svojí vlajkovou lodí – Pálava a Riesling.

Pálava 2018, sladké slámové víno získalo v Průvodci vůbec nejvyšší počet bodů ze všech vín – 98 a Riesling, Noble Rot 2017, výběr z hroznů, polosuché získal pouze o tři body méně.

Pokud vás svět vína zajímá, chcete se dozvědět více než je standard, Průvodce nejlepšími víny ČR je pro vás jako stvořený a s naší pomocí nemusíte zůstat jen u teorie ;)

Sdílet:

Copyright © 2016 - současnost Váš Sommelier. Všechna práva vyhrazena.