Doprava zdarma při nákupu nad 3000 Kč. 

Vinařství Stapleton & Springer - Pinot noir 2022 "Čtvrtě",- klon 115, suché, BIO

660,00 Kč
Na skladě
SKU
P00336

Výjimečné víno z jediné vinice osázené klonem Pinot noir 115, stejného typu jako se používná na nejslavnější Pinot světa Romanée Conti. Barva je světlejší, typicky pinotová. Chuť je elegantní s nádechem třešní a jahod. Víno zrálo rok na velkých dubových sudech a malých barikových sudech. Je krásně pitelné a šťavnaté. Chuť se projevuje mnohovrstevnou ovocitostí s nádechem vanilky, čokolády a smetany. Závěr je bohatý a strukturovaný s vyšší tříslovinou.

 

 

 

Více informací

Více informací
Vinařství Stapleton & Springer
Vinařská obec Bořetice
Vinařská podoblast Velkopavlovická
Země původu Česká republika
Barva Červené
Odrůda Rulandské modré
Přívlastek Zemská vína
Ročník 2022
Zbytkový cukr Suché
Obsah alkoholu 13,5 %
Vůně Černá třešeň, Čokoláda, Káva, Kouř, Peckoviny
Chuť Bohatá, Dlouhá, Elegantní, Peckovité ovoce, Ušlechtilé dřevo, Dlouhá dochuť, Dlouhý závěr, Výraznější tříslo
Styl Středně plné, Barrique
Kombinace s jídlem Dušené hovězí maso, Grilovaná masa, Tuňák
Archivace 5 -7 let
Dekantace Ano
Objem lahve 0, 75 l
Obsahuje siřičitany Ano

Technologie: Výběr těch nejlepších hroznů z nejstarších výsadeb z viniční tratě Čtvrtě,které jsou pak šetrně přepraveny z vinice do sklepa. Poté je odstraněna třapina a hrozny jsou 20 dní macerovány v otevřených kádích. Poté jemně lisovány na pneumatickém lisu. Víno zrálo 24 měsíců na starších i nových barikových sudech, poté bylo sceleno do velkého dubového sud. Poté bez číření i filtrace bylo lahvováno. Dále ještě minimálně rok zrálo na lahvi.

Viniční trať Čtvrtě: Jižně orientovaná viniční trať patří právem mezi nejkvalitnější polohy v ČR. Rozkládá se na svahovitém kopci mezi obcemi Bořetice a Vrbice v nadmořské výšce 190-220 m. Půda je zde hlinitá s návějemi spraše a spolu s jedinečným mikroklimatem vytváří výborné podmínky pro odrůdy Pinot noir a Chardonnay.  Keře byly vysazeny v roce 2002. Réva je zde obhospodařována téměř výhradně ručně, v BIO režimu. Výnos se pohybuje v průměru 0,75 kg z keře.

Teplota servírování: 14 – 16 °C

Dekantace: Určitě doporučujeme, víno je nejzajímavější druhý den po otevření lahve.

Víno obsahuje minimum oxidu siřičitého (SO2)

Doporučený typ sklenice na Pinot noir:

Napište svou recenzi
Recenze mohou psát pouze registrovaní zákazníci. Přihláste se nebo registrujte prosím
Copyright © 2016 - současnost Váš Sommelier. Všechna práva vyhrazena.