Doprava zdarma při nákupu nad 3000 Kč. 

Vinařství Stapleton & Springer - "Ben's reserve" Pinot Noir 2016, suché, BIO

360,00 Kč
Vyprodáno
SKU
P00056

Barva vína je na Pinot vyšší, tmavě rubínová s inkoustovými okraji. Vůně je opulentní, s tóny sušených švestek, černých třešní a višní. Chuť je vyzrálá, hutná a strukturovaná. Dominují v ní povidla, vyzrálé černé třešně, a hebké tříslo. Závěr je dlouhý, mohutný. Zrání v dubovém sudu dává tomuto vínu ušlechtilou eleganci dřeva, hořké čokolády a kávy. Skvělé víno ve výtečné kondici.

 

 

 

Více informací

Více informací
Vinařství Stapleton & Springer
Vinařská obec Bořetice
Vinařská podoblast Velkopavlovická
Země původu Česká republika
Barva Červené
Odrůda Rulandské modré
Přívlastek Zemská vína
Ročník 2016
Zbytkový cukr Suché
Obsah alkoholu 14 %
Vůně Černá třešeň, Čokoláda, Káva, Sušená švestka, Ušlechtilé dřevo
Chuť Elegantní, Jemná, Černá třešeň, Čokoláda, Smetana, Vyzrálá pecka, Hladké tříslo
Styl Plné, Barrique
Kombinace s jídlem Lehčí úpravy zvěřiny, Tuňák, Vepřové maso
Archivace 5 - 7 let
Dekantace Ano
Objem lahve 0, 75 l
Obsahuje siřičitany Ano

Technologie: Hrozny jsou šetrně přepraveny z vinice do sklepa. Poté je odstraněna třapina a hrozny jsou 20 dní macerovány v otevřených kádích. Poté jemně lisovány na pneumatickém lisu. Víno zrálo 18 měsíců na starších i nových barikových sudech, poté bylo sceleno do velkého dubového sud. Poté bez číření i filtrace bylo lahvováno. Dále ještě minimálně rok zrálo na lahvi.

Viniční trať: Jedná se o kupáž hroznů ze dvou jihozápadně orientovaných viničních tratí Lumperky a Záhřebenské. Obě tyto polohy se nachází v Bořeticích, nedaleko vinařství. Vinice jsou osázeny pouze Rulandským modrým. Keře byly vysazeny v roce 2009. Půda je zde sprašová s nánosy písku. Réva je zde obhospodařována téměř výhradně ručně, v BIO režimu. Výnos se pohybuje v průměru 0,75 kg z keře.

Klon: Pinot noir VCR 20 – modernější klon Pinotu noir. Bobule jsou oproti starším klonům větší, s pevnější slupkou. Barva vína z tohoto klonu je vyšší, hrozny dávají také vyšší obsah tříslovin do vína.

Teplota servírování: 16 – 18 °C

Dekantace: Určitě doporučujeme, víno je nejzajímavější druhý den po otevření lahve.

Víno obsahuje minimum oxidu siřičitého (SO2)

Doporučený typ sklenice na Pinot noir:

Napište svou recenzi
Recenze mohou psát pouze registrovaní zákazníci. Přihláste se nebo registrujte prosím
Copyright © 2016 - současnost Váš Sommelier. Všechna práva vyhrazena.