Při nákupu šesti lahví z Vinařství Stapleton & Springer vývrtka na víno zdarma.

Při nákupu 6 a více lahví doprava ZDARMA

 

Vinařství Stapleton & Springer - Pinot Noir 2017 "Haltýřky", Suché, BIO

Speciální cena 410,00 Kč Běžná cena 440,00 Kč
Na skladě
SKU
P00140

Barva je světlejší, typicky pinotová. Chuť je elegantní s nádechem třešní a jahod. Třísloviny jsou na Pinot noir lehce vyšší, ale příjemné. Víno zrálo rok na velkých dubových sudech a malých barikových sudech. Víno je krásně pitelné a šťavnaté. Chuť se projevuje mnohovrstevnou ovocitostí s nádechem vanilky, čokolády a smetany. Závěr je bohatý a strukturovaný s vyšší tříslovinou.

 

Více informací

Více informací
Vinařství Stapleton & Springer
Vinařská obec Bořetice
Vinařská podoblast Velkopavlovická
Země původu Česká republika
Barva Červené
Odrůda Rulandské modré
Přívlastek Zemská vína
Ročník 2017
Zbytkový cukr Suché
Obsah alkoholu 12,5 %
Vůně Černá třešeň, Peckoviny, Ušlechtilé dřevo, Višeň
Chuť Elegantní, Jemná, Černá třešeň, Čokoláda, Smetana, Vyzrálá pecka, Příjemně nasládlé tříslo
Styl Středně plné
Kombinace s jídlem Lehčí úpravy zvěřiny, Tuňák, Vepřové maso
Archivace 5 - 7 let
Dekantace Ano
Objem lahve 0, 75 l
Obsahuje siřičitany Ano

Technologie: Hrozny jsou šetrně přepraveny z vinice do sklepa. Poté je odstraněna třapina a hrozny jsou 20 dní macerovány v otevřených kádích. Poté jemně lisovány na pneumatickém lisu. Víno zrálo 12 měsíců na starších i nových barikových sudech, poté bylo sceleno do velkého dubového sud. Poté bez číření i filtrace bylo lahvováno. Dále ještě minimálně rok zrálo na lahvi. 

Viniční trať Haltýřky: Jihozápadně orientovaná viniční trať ležcíí v nadmořské výšce 200 metrů. Půda je spíše lehká s vysokým obsahem písku a sprašovým podložím. Keře byly vysazeny v roce 2009. Réva je zde obhospodařována téměř výhradně ručně, v BIO režimu. Výnos se pohybuje v průměru 0,75 kg z keře.

Klon: Pinot noir 777 z Burgundska –Bobule jsou větší, s pevnější slupkou. Barva vína z tohoto klonu je vyšší, hrozny dávají také vyšší obsah tříslovin do vína.

Teplota servírování: 16 – 18 °C

Dekantace: Určitě doporučujeme, víno je nejzajímavější druhý den po otevření lahve.

Víno obsahuje minimum oxidu siřičitého (SO2)

Doporučený typ sklenice na Pinot noir:

Napište svou recenzi
Recenze mohou psát pouze registrovaní zákazníci. Přihláste se nebo registrujte prosím
Copyright © 2016 - současnost Váš Sommelier. Všechna práva vyhrazena.