Vinařství Entrée - Ryzlink vlašský 2023,pozdní sběr, suché "Pod Svatým Kopečkem""
Výjimečný Ryzlink vlašský ze 70 let staré mikulovské viniční trati Pod Svatým Kopečkem. Intenzovní zlatožlutá barva, vůně ovocná s tóny zralých meruněk a minerálním dotekem. Chuť je výrazná, plná a minerální. Závěr je dlouhý se šťavnatou kyselinkou.
Ocenění:
Král vín 2024: Velká zlatá medaile - 91,20 b.
Oenoforum 2024: Zlatá medaile - 90,00 b.
Více informací
| Vinařství | Entrée |
|---|---|
| Vinařská obec | Mikulov |
| Vinařská podoblast | Mikulovská |
| Země původu | Česká republika |
| Barva | Bílé |
| Odrůda | Ryzlink vlašský |
| Přívlastek | Pozdní sběr |
| Ročník | 2023 |
| Zbytkový cukr | Suché |
| Obsah alkoholu | 14,5% |
| Vůně | Broskev |
| Chuť | Bohatá, Hutná, Intenzivní |
| Styl | Středně plné |
| Archivace | 3 - 5 let |
| Dekantace | Ne |
| Objem lahve | 0, 75 l |
| Obsahuje siřičitany | Ano |
Technologie: Hrozny jsou sbírány ručně a prvotní selekce probíhá již ve vinici. Po odstopkování dochází k několikahodinové maceraci při teplotě 10 - 15 °C a následnému zakvašení selektovanými kvasinkami, po prokvašení odkaleny a probíhá školení.
Viniční trať: Březí Ořechová hora
Teplota servírování: 10 - 12 °C
Doporučený typ sklenice na Ryzlink vlašský:

