Vinařství Uherek - Ryzlink rýnský 2020, pozdní sběr, suché
Ryzlink z kvalitní tratě Staré hory prošel školením na jemných kvasnicích v nových akátových sudech po dobu 8 měsíců. Narostla tak u něj středová plnost a nyní je předurčen především jako partner v gastronomii nebo k delšímu posezení. Ryzlink rýnský dlouhodobě patří k nejlepším vínům od Jiřího Uherka.
Více informací
Vinařství | Uherek |
---|---|
Vinařská obec | Dolní Bojanovice |
Vinařská podoblast | Slovácká |
Země původu | Česká republika |
Barva | Bílé |
Odrůda | Ryzlink rýnský |
Přívlastek | Pozdní sběr |
Ročník | 2020 |
Zbytkový cukr | Suché |
Obsah alkoholu | 13% |
Vůně | Akát, Citrusy, Meruňka |
Chuť | Broskev, Med, Meruňka, Sušená meruňka |
Styl | Středně plné |
Kombinace s jídlem | Bílá masa, Grilované ryby, Krůtí maso |
Archivace | 3 - 5 let |
Dekantace | Ne |
Objem lahve | 0, 75 l |
Obsahuje siřičitany | Ano |
Fermentace a zrání: Akátový sud, ležení na kvasnicích (sur-lie)
Technologie: Hrozny jsou šetrně přepraveny z vinice. Po šetrném odstranění třapin jsou bílé hrozny macerovány několik hodin a následně šetrně lisovány na pneumatickém lisu. Fermentace probíhá pod řízeným kvašením a víno zraje na jemných kvasnicích za využití batonáže. Víno zrálo 10 měsíců na akátových sudech.
Viniční trať: Dolní Bojanovice/Staré hory
Dolní Bojanovice/Staré hory
Vinice je orientována na jih a jihovýchod, podloží je složené z písků, v nižší části se objevuje bílý vápenec a spraš. Jedná se o mladší vinici o stáří cca 10 let.
Teplota servírování: 11 – 13 °C
Doporučený typ sklenice na Ryzlink rýnský