Při nákupu šesti lahví z Vinařství Stapleton & Springer vývrtka na víno zdarma.

Při nákupu 6 a více lahví doprava ZDARMA

 

Vinařství Stapleton & Springer - Roučí 2017, suché, BIO

Speciální cena 660,00 Kč Běžná cena 690,00 Kč
Na skladě
SKU
P00226

Vlajková loď vinařství. Skvělé na běžné pití i ke slavnostní tabuli.

Barva je cihlová s rubínovými okraji. Ve vůni se objevují zralé třešně a kompotované jahody. Chuť je komplexní, strukturovaná a jemná. Peckovité ovoce se krásně snoubí s podkresem dřeva, čokolády a smetany. Třísloviny jsou jemné a hebké. Elegantní víno s dlouhým závěrem.

Více informací

Více informací
Vinařství Stapleton & Springer
Vinařská obec Bořetice
Vinařská podoblast Velkopavlovická
Země původu Česká republika
Barva Červené
Odrůda Rulandské modré
Přívlastek Zemská vína
Ročník 2017
Zbytkový cukr Suché
Vůně Černá třešeň, Čokoláda, Jahoda, Peckoviny
Styl Plné, Barrique
Kombinace s jídlem Dušené hovězí maso, Hovězí líčka, Lehčí úpravy zvěřiny
Archivace 7 - 10 let
Dekantace Ano
Objem lahve 0, 75 l
Obsahuje siřičitany Ano

Technologie: Výběr těch nejlepších hroznů  z viniční tratě Terasy,které jsou pak šetrně přepraveny z vinice do sklepa. Poté je odstraněna třapina a hrozny jsou 20 dní macerovány v otevřených kádích. Poté jemně lisovány na pneumatickém lisu. Víno zrálo 24 měsíců na starších i nových barikových sudech, poté bylo sceleno do velkého dubového sud. Poté bez číření i filtrace bylo lahvováno. Dále ještě minimálně rok zrálo na lahvi.

Viniční trať Trkmanska - Jedna z největších viničních tratí v ČR. Jižně orientovaná leží v nadmořské výšce 220 metrů. Springerovi zde pěstují Rulandské modré na třech hektarech. Půda je hlinitá s vápencovým a písčitým podložím. Je nejdál od obce Bořetice směr na Velké Bílovice. Keře byly vysazeny v roce 2003. Réva je zde obhospodařována téměř výhradně ručně, v BIO režimu. Výnos se pohybuje v průměru 0,75 kg z keře.

Klon: Pinot noir 115. Má menší kompaktní hrozny, velmi dobře vyzrává, dává méně barviv do vína a nižší třísloviny. Jeden z nejkvalitnějších klonů

Teplota servírování: 16 – 18 °C

Dekantace: Určitě doporučujeme, víno je nejzajímavější druhý den po otevření lahve.

Víno obsahuje minimum oxidu siřičitého (SO2)

Doporučený typ sklenice na Pinot noir:

Napište svou recenzi
Recenze mohou psát pouze registrovaní zákazníci. Přihláste se nebo registrujte prosím
Copyright © 2016 - současnost Váš Sommelier. Všechna práva vyhrazena.