Při nákupu šesti lahví z Vinařství Hort vývrtka na víno zdarma.

Při nákupu 6 a více lahví doprava ZDARMA

 

Vinařství Stapleton & Springer - "Ben's reserve" Pinot Noir 2017, suché, BIO

390,00 Kč
Na skladě
SKU
P00182

Barva rubínová s granátovými odlesky. Víno je jemné, elegantní a krásně ovocné. Ve vůni dominuje višeň a peckové ovoce. Chuť je noblesní, ne tak výrazná jako v ročníku 2016 o to však více připomíná Pinot noir z Burgundska. Závěr je středně plný, ovocný s nižším vyzrálým tříslem a dlouhou dochutí.

 

 

Více informací

Více informací
Vinařství Stapleton & Springer
Vinařská obec Bořetice
Vinařská podoblast Velkopavlovická
Země původu Česká republika
Barva Červené
Odrůda Rulandské modré
Přívlastek Zemská vína
Ročník 2017
Zbytkový cukr Suché
Obsah alkoholu 12,5 %
Vůně Černá třešeň, Čokoláda, Káva, Peckoviny, Sušená švestka, Ušlechtilé dřevo
Chuť Elegantní, Jemná, Černá třešeň, Čokoláda, Smetana, Vyzrálá pecka, Hladké tříslo
Styl Plné, Barrique
Kombinace s jídlem Lehčí úpravy zvěřiny, Tuňák, Vepřové maso
Archivace 5 - 7 let
Dekantace Ano
Objem lahve 0, 75 l
Obsahuje siřičitany Ano

Technologie: Hrozny jsou šetrně přepraveny z vinice do sklepa. Poté je odstraněna třapina a hrozny jsou 20 dní macerovány v otevřených kádích. Poté jemně lisovány na pneumatickém lisu. Víno zrálo 18 měsíců na starších i nových barikových sudech, poté bylo sceleno do velkého dubového sud. Poté bez číření i filtrace bylo lahvováno. Dále ještě minimálně rok zraje na láhvi.

Viniční trať: Jedná se o kupáž hroznů ze dvou jihozápadně orientovaných viničních tratí Lumperky a Záhřebenské. Obě tyto polohy se nachází v Bořeticích, nedaleko vinařství. Vinice jsou osázeny pouze Rulandským modrým. Keře byly vysazeny v roce 2009. Půda je zde sprašová s nánosy písku. Réva je zde obhospodařována téměř výhradně ručně, v BIO režimu. Výnos se pohybuje v průměru 0,75 kg z keře.

Klon: Pinot noir VCR 20 – modernější klon Pinotu noir. Bobule jsou oproti starším klonům větší, s pevnější slupkou. Barva vína z tohoto klonu je vyšší, hrozny dávají také vyšší obsah tříslovin do vína.

Teplota servírování: 14 – 16 °C

Dekantace: Určitě doporučujeme, víno je nejzajímavější druhý den po otevření lahve

Víno obsahuje minimum oxidu siřičitého (SO2)

Doporučený typ sklenice na Pinot noir:

Napište svou recenzi
Recenze mohou psát pouze registrovaní zákazníci. Přihláste se nebo registrujte prosím
Copyright © 2016 - současnost Váš Sommelier. Všechna práva vyhrazena.